Spēles ar nestriktu komunikāciju struktūru un to analīze - Orliņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbs veltīts spēlēm ar nestriktu komunikācijas struktūru. Darbs satur pārskatu par klasisko kooperatīvo spēļu teoriju un spēlēm ar komunikācijas struktūru. Spēles ar nestriktu komunikācijas struktūru ir definētas, par pamatu ņemot nestriktas kopas un nestrikta grafa jēdzienus. Ir aprakstītas spēlētāju Šeplī vērtības, pozīciju vērtības un cg-pozīciju vērtības. Piemēros parādīts kā komunikācijas struktūra un tās nestriktas mijiedarbības starp spēlētajiem ietekmē spēlētāju nozīmīguma rādītājiem.

Bachelor's thesis is devoted to games with fuzzy communication structures. This thesis also briefly touches on the cooperative game theory and games with communication structures. Fuzzy sets and fuzzy graph theory is used to define games with fuzzy communication structures. We provide how to calculate player Shepli value, position value and cg-position value. Examples show how communication structure and its fuzzy relationships influence the importance of players (in coalition).
Games with fuzzy communication structures and its analysis
Keywords: Matemātika; kooperatīva spēle; komunikācijas struktūra; nestrikta komunikācijas struktūra; Šeplī vērtības; pozīciju vērtības