Nosacītie ekstrēmi ekonomikā - Rimša, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā apskatīts nosacīto ekstrēmu jēdziens divu un vairākargumentu funkciju gadījumā. Kā risināšanas pamatmetode aplūkota Lagranža nenoteikto reizinātāju metode, dots tās teorētiskais pamatojums. Darbs ilustrēts ar ekonomiska rakstura nosacīto ekstrēmu uzdevumiem. Atslēgvārdi: nosacītais ekstrēms, mērķa funkcija, saite, Lagranža reizinātāju metode, derīguma funkcija.

At work we discuss about constrained extrema concept in case of two and more variables. For the base method of solving this problem we see over Lagrange indefinite multipliers method and give theoretical motivation of this. The work is pictorial with economical characteristic problems of constrained extrema. Keywords: constrained extrema, target function, constraint, utility function, method of Lagrange multipliers.
Constrained extrema in economics
Keywords: Matemātika