Saldus tehnikuma grāmatvedības iekšējās kontroles sistēmas analīze un tās pilnveidošanas iespējas - Neilande, Ilze (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba tēma ir „Saldus tehnikuma grāmatvedības iekšējās kontroles sistēmas analīze un tās izveides plāns”. Darba mērķis ir pamatojoties uz Saldus tehnikuma grāmatvedības organizācijas analīzi, identificēt trūkumus Grāmatvedības iekšējās kontroles sistēmā Saldus tehnikumā, izstrādāt priekšlikumus iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošana. Novērtējot Saldus tehnikuma grāmatvedības iekšējās kontroles sistēmu, tika konstatētas tās nepilnības, izstrādāts „Saldus tehnikuma Grāmatvedības iekšējās kontroles sistēmas nolikums” , pamatojoties uz novērtējumu un izstrādāto nolikumu izveidots „Saldus tehnikuma grāmatvedības iekšējās kontroles sistēmas analīze un tās izveides plāns 2020. gadam”. Atslēgas vārdi: iekšējā kontrole, iekšējās kontroles sistēma, grāmatvedības uzskaite, grāmatvedības kontrole.

The theme of the Master thesis is “Analysis of Saldus Technical Schools’ accounting internal system and its development plan”. The aim of the work is based on the analysis of the accounting organization of Saldus technical school, to identify shortcomings in the accounting internal control system in Saldus technical school, to develop proposals for the improvement of the internal control system. Evaluating the accounting internal control system of Saldus Technical School, its shortcomings were identified, the “Regulations of the Internal Control System of the Accounting System of Saldus Technical School” were developed, and the “Analysis of the Internal Control System of Saldus Technical School and its Development Plan for 2020” was developed based on the evaluation. Keywords: internal control, internal control system, accounting, accounting control.
The Analysis and Improvement Opportunities of the Accounting Internal Control System of Saldus Technical School
Keywords: Ekonomika; iekšējā kontrole; iekšējās kontroles sistēma; grāmatvedības uzskaite; grāmatvedības kontrole