Eiropas ilgtspējas ziņošanas standarti un to ieviešana Latvijā - Bokova, Renāte (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba tēma ir “Eiropas ilgtspējas ziņošanas standarti un to ieviešana Latvijā”. Darba mērķis ir pamatojoties uz zinātniskās literatūras izpēti un Eiropas ilgtspējas ziņošanas standartiem, izpētīt to piemērošanas kārtību un ieviešanas procesu Latvijā, un izstrādāt rekomendācijas ilgtspējas ziņošanas standartu ieviešanas pilnveidošanai Latvijā. Maģistra darbs strukturēts trīs nodaļās. Pirmajā nodaļā pētot ilgtspējas ziņojumus un to rašanās vēsturi. Otrajā nodaļā pētot Korporatīvās ilgtspējas ziņošanas direktīvu un Eiropas ilgtspējas ziņošanas standartus. Trešajā nodaļā tiek pētīts kā standarti tiks piemēroti Latvijā un veikta aptauja vietējiem uzņēmējiem, par standartu informētību Latvijā. Pētījuma rezultātā tiek gūti secinājumi un izstrādātas rekomendācijas ilgtspējas ziņojumu standartu ieviešanas pilnveidošanai Latvijā. Atslēgas vārdi: ilgtspējas ziņojumi, direktīva, standarti, ilgtspēja, vide.

The topic of the master's thesis is "European sustainability reporting standards and their implementation in Latvia". The aim of the work is to study the European sustainability reporting standards, to study their application procedure and implementation process in Latvia, and to develop recommendations for improving the implementation of sustainability reporting standards in Latvia. The master's thesis is structured in three chapters. The first chapter examines sustainability reports and the history of their emergence. The second chapter explores the Corporate Sustainability Reporting Directive and the European Sustainability Reporting Standards. The third chapter examines how the standards will be applied in Latvia and conducts a survey of local businessmen about the awareness of the standards in Latvia. As a result of the study, conclusions and recommendations are made for improving the implementation of sustainability reporting standards in Latvia. Keywords: sustainability reports, directive, standards.
European sustainability reporting standards and their implementation in Latvia
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Ilgtspējas ziņojumi; Direktīva; Standarti; Ilgtspēja; Vide