Sistēmteorijas pielietošana sociālā darba praksē sociālajā darbā ar ģimenēm - Jaundžeikare, Justīne (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēma ir “Sistēmteorijas pielietošana sociālā darba praksē sociālajā darbā ar ģimenēm”. Šī darba mērķis ir pētīt sistēmteorijas pielietojumu sociālā darba praksē sociālajā darbā ar ģimenēm. Darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā teorētiski tiek pētīts sociālais darbs ar ģimenēm. Otrajā nodaļā tika veikts sistēmteorijas raksturojums. Trešajā nodaļā teorētiski tika pētīts sistēmteorijas pielietojums sociālā darba praksē sociālajā darbā ar ģimenēm. Ceturtajā nodaļā tiek analizēti sociālo darbinieku viedokļi par sistēmteorijas pielietojumu sociālā darba praksē sociālajā darbā ar ģimenēm. Darbs pamatā ir balstīta uz M. Peina, D. Kolinsa, K. Jordanas, H. Kolemanas, B. R. Komptones un citu autoru teorētiskajām pieejām. Pētījumā tika intervēti sociālie darbinieki, kuri veic sociālo darbu ar ģimenēm. Sociālie darbinieki uzsvēra, ka sistēmteorija ir viena no pamatteorijām darbā ar ģimenēm. Tika sniegti arī ietekumi veikmīgai sistēmteorijas pielietošanai darbā ar ģimenēm. Darba noslēgumā ir secinājumi, rezultāti un disuksija. Darbā izvirzītie uzdevumi palīdzeja sasniegt pētījuma mērķi. Atslēgas vārdi: sistēmteorija, sociālais darbinieks, sociālais darbs ar ģimeni, ģimene.

The subject diploma paper is “Systems theory use in social work practice in social work with families.” The aim of the diploma paper is to research the systems theory use in social work practice in social work with families. Diploma paper consist of four chapters. In the first chapter the social work with families was theoretically researched. In the second chapter was done description of the systems teories. In the third chapter was theoretically research systems theories use in social work practice in social work with families. In fourth chapter get clarify point of wiev about the systems theories use in social work practice in social work with families. Work is based on M. Payne, D. Collins, C. Jordan, H. Coleman, B. R. Compton and aother authors theoretical approaches. In the study was interviewed Social workers who carry out social work with families. Social workers pointed out, that systems theory is one of basic theories at work with families. It was also made recmmendations for successful application of systems theory in social work with families. At the end of the paper there are conclusions, results and a discussion. Tasks of work help achieving the objective of the study. Keywords: system theory, social worker, social work, work with families, family.
Systems theory use in social work practice in social work with families
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija