Windows Server 2008 tīkla infrastruktūras ieviešana, vadība un uzturēšana - Slišāns, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2009)
Jebkuram cilvēkam, kas pietiekami ilgi strādā IT tehnoloģiju jomā vai tikai uzsāk nopietnu darbu tajā, nākas saskarties ar jaunu tehnoloģiju risinājumu izpētīšanu un to ieviešanu. Man, kā cilvēkam, kas tikai iesāka apgūt nopietnus risinājumus datortīkla infrastruktūras vadībā, bija iespēja ieviest, kā arī izmantot jaunās iespējas, ko piedāvā Windows Server 2008 operētājsistēma. Darba gaitā es sekmīgi izveidoju „Active Directory” struktūru atbilstoši uzņēmuma prasībām, noderīgi pielietoju „Group policy” un tās jaunās īpašības, kā arī ieviesu attālās piekļuves risinājumu. Savu darbu pildīšanas rezultātā uzņēmuma darbiniekiem ir iespēja droši pieteikties domēna ietvaros, izmantot servera resursus, droši glabāt savus datus, kā arī noteiktiem darbiniekiem ir dota pieeja izmantot tīkla resursus attālināti, izmantojot „TS Gateway” tehnoloģiju.

Everyone who has been working in IT area for a long time or has just begun his career has to face exploration and deployment of solutions which offer new technologies. As a person who has just started his work with professional network infrastructure solutions, I had a chance to deploy and use new features of Windows Server 2008 operating system. During my work I successfully created “Active Directory” structure according to company requirements, applicably used “Group Policy” and its new features and also deployed remote access solution. As a result of my work the employees of the company are now able to safely perform authentication process in domain environment, use server resources, safely store personal data and also specific users have rights to use network resources using “TS Gateway” technology.
Implementing, managing and maintaining 2008 network infrastructure server
Keywords: Datorzinātne