Padomju ideoloģija un nacionālā identitāte padomju Dziesmu svētku rituālā: senioru kora "Gaisma" dalībnieku atmiņu analīze - Bērziņš, Krists (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā „Padomju ideoloģija un nacionālā identitāte padomju Dziesmu svētku rituālā: senioru kora "Gaisma" dalībnieku atmiņu analīze”, identificēts, kā savās atmiņās padomju Dziesmu svētkus konstruē to dalībnieki. Darba teorētisko daļu veido nodaļas par nacionālo identitāti, padomju ideoloģiju, rituāliem un svētkiem, kā arī padomju Dziesmu svētkiem. Darba empīriskajā daļā veikta senioru kora „Gaisma” dalībnieku aptauja un intervijas. Darbā secināts, ka senioru kora „Gaisma” dalībnieki savās atmiņās padomju Dziesmu svētkiem piedēvē būtisku lomu latviešu nacionālās identitātes saglabāšanā un uzturēšanā. Darba struktūru veido teorētiskā daļa, metodoloģija, empīriskā daļa un secinājumi.

In the Master thesis „Soviet Ideology and National Identity in the Soviet Song Festival Ritual: Senior Choir “Gaisma” Participant’s Memory Analysis” the way how the participants of the Soviet Song Festival design the festival in their memories was indentified. Theoretical part of the thesis consists of chapters about the national identity, content of Soviet ideology, rituals and public holiday (festivity) as well as the Soviet Song Festival. In the empirical part of the thesis the questionnaire and interview methods were used to get information from the participants of the Senior Choir “Gaisma”. In the conclusions of the thesis, participants of the Senior Choir “Gaisma” in their memories about the Soviet Song Festival have attributed significant role in the maintenance of Latvian national identity. The thesis is structured in four parts: theoretical, methodological, empirical part and conclusions.
Soviet Ideology and National Identity in the Soviet Song Festival Ritual: Senior Choir “Gaisma” Participant’s Memory Analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne