Automatizēta datu pārsūtīšanas servera risinājums - Šķesters, Juris (Latvijas Universitāte, 2007)
Viena no mūsdienu problēmā ar ko sastopamies datu pārsūtīšanas procesā ir nepietiekama drošība. Neviens no mums nav drošs par savu datu konfidencialitāti un bieži realizējot klienta vajadzības netiek iestrādāti pietiekami drošības pasākumi. Mūsu mērķis ir radīt sistēmu, kas ir viegli pielāgojama izvirzītajām drošības prasībām un kas spētu pasargāt klientu konfidenciālos datus. Darbā tiek apskatīts pilns datu dzīves cikls no to izveidošanas brīža līdz produkta izveidei.

One of main problems that we face in now days is poor data security in data transfer processes. Nobody can be sure about data safety and often when realizing needs of client we forget about turning in enough security measures. Our goal is to create a system that can be easily adapted to security requirements and system that could protect classified information of clients. In our research we examine full “life” cycle of data, from moment of data creation till completed product.
Automated Secure Transport Server Solution
Keywords: Datorzinātne