Dzīves kvalitāte pacientiem ar mugurkaula kakla daļas spondilozi - Rozenberga, Ginta (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma „Dzīves kvalitāte pacientiem ar muguras kakla daļas spondilozi”. Tēmas aktualitāti autore pamato ar plašo mugurkaula slimību izplatību Latvijā, ko apstiprina pētījumi par Latvijas iedzīvotāju veselības stāvokļa pašvērtējumu un dzīves kvalitāti. Darba mērķis: Izvērtēt dzīves kvalitāti pacientiem ar mugurkaula kakla daļas spondilozi. Pētniecības darba uzdevums ir, veicot anketēšanu, noskaidrot muguras kakla daļas spondilozes pacientu izpratni par saslimšanu, izpratni par savas dzīves kvalitāti, vēlmes un prasmes to uzlabot. Pētniecības metode: Kvantitatīvā pētniecības metode – anketēšana. Izvirzītā hipotēze: Mugurkaula kakla daļas spondilozes pacientiem ir izpratne par savu slimību un prasmes uzlabot dzīves kvalitāti. Darba teorētiskajā daļā analizēta literatūra par muguras kakla daļas spondilozi, izzināts dzīves kvalitātes jēdziens. Izmantoti 23 literatūras avoti un interneta resursi. Pētnieciskajā daļā analizēti anketēšanas rezultāti.

Bachelor's thesis "Life quality of patients who have diagnosed cervical spine spondylosis". The author justifies actuality of theme by the broad spread of the spine disease in Latvia what is confirmed by the research about Latvian population health condition and life quality. Objective: to assess life quality of patients who have diagnosed cervical spine spondylosis. The aim of research by conducting a poll is to find out patients understanding about the neck spondylosis disease, awareness of life quality and patient’s desires and skills to improve it. The research method: the quantitative research method - questionnaire. Hypothesis: the cervical spine spondylosis patients have an understanding of their illness and ability to improve the quality of life. Literature about the cervical spine spondylosis and the life concept of life quality are analyzed on the theoretical part. Have been used 23 literature and internet resources. Poll results are analyzed on the research part.
Life quality of patients who have diagnosed cervical spine spondylosis
Keywords: Medicīna