Latvijas armijas darbība 1919.g.vasarā-1920.g. februārī: karadarbība Līvānu apkārtnē - Mālnieks, Reinis (Latvijas Universitāte, 2017)
Pētījums ir veltīts līdz šim zinātniski pētnieciskajā literatūrā nepētītai tēmai - Latvijas armijas darbībai Neatkarības kara laikā Austrumu frontes, Līvānu sektorā. Darba mērķis ir izpētīt Latvijas armijas darbību konkrētajā frontes sektorā laika periodā no 1919. gada augusta līdz 1920. gada februārim, pievēršot galveno uzmanību militārajam aspektam. Darba sākumā tiek aplūkota Latvijas armijas izveide un tās karaspēka daļu izvietošanās Austrumu frontē, kam seko Latvijas armijas pirmās militāras operācijas apraksts. Tālāk pētījumā tiek pētīta karadarbība Austrumu frontes Līvānu sektorā no 1919. gada septembrim līdz 1920. gada februārim.

The study is devoted to unexplored subject in scientific research literature - Latvian army actions during the Latvian War of Independence on the Eastern Front, Livanu sector. The aim is to explore the Latvian army operations in a particular sector of the front in the period from August 1919. to February 1920., focusing on the military aspects. At the beginning study looks at Latvian army establishment and it’s stationing of troops on the Eastern Front, followed by Latvian army first military operation description. Further study researches warfare in Līvānu frontline sector from September 1919 to February 1920.
Action of Latvian army in 1919 summer- 1920 February : Hostilities in Livani surroundings
Keywords: Vēsture; Līvāni; 3.Jelgavas kājnieku pulks; Kurzemes divīzija; Vācu zemessargi