Starptautisko pakalpojumu uzņēmumu finansiāla stabilitāte mainīgajos tirgus apstākļos - Popkova, Daniela (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba pirmajā nodaļā tiek veikta teorētiskās literatūras analīze par finansiālas stabilitātes novērtējuma īpatnības uzņēmumu līmeni, makroekonomiskas svārstības ietekme uzņēmuma finansiālu stabilitāti un Altmana modeļa izmantošana uzņēmuma finansiālas stabilitātes novērtēšana. Darba otrajā nodaļā tiek veikta Latvijas tautsaimniecības 2008 – 2012gg attīstības analīze. Tiek analizēta pētīto uzņēmumu vieta Latvijas Biroju administratīvās darbības vai datorprogrammēšana nozare Latvijā (salīdzināta mediāna par pēdējiem gadiem, lai precizētu pētīto uzņēmumu pozīciju savā nozarē). Trešajā nodaļā autors veic makroekonomisko rādītāju svārstības ietekmes analīze uz uzņēmumu finansiālu stabilitātes izvērtējumu, pamatojoties uz Altmana pieeju.Iegūtie dati tiek analizēti tabulāri un grafiski. Priekšrocību un risku nozīmīguma novērtējumi tiek analizēti, balstoties uz korelācijas koeficientiem.

The first chapter of the thesis comprises an analysis of theoretical literature on financial stability evaluation specifics on company level, the effect of macroeconomic fluctuations on companies’ financial stability and the use of Altman’s model in assessing a company’s financial stability. In the second chapter, Latvian national economy development in the time period from 2008 to 2012 is analyzed. The comparative situation of the researched companies in office administration and computer programming sectors in Latvia is analyzed (to determine companies’ position in their sector, median of the last few years is compared). In the third chapter, the author analyzes the impact of macro indicator fluctuations by applying Altman’s model. Acquired data are analyzed in a tabular and graphic way. Evaluations of the importance of benefits and risks are analyzed based on correlation ratios.
Financial stability of international service companies in a fluctuating market
Keywords: Vadībzinātne