Ēnu ekonomikas būtība un nozīme - Pulle, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēmas nosaukums "Ēnu ekonomikas būtība un nozīme". Minētā tēma ir ļoti aktuāla. Ēnu ekonomiku var mēģināt samazināt, bet pavisam likvidēt praktiski nav iespējams. Valstij ir jādara viss iespējamais, lai uzņēmējiem būtu izdevīgi darboties legāli, un sabiedrībai jārada ticība, ka maksātie nodokļi tiešām tiek izlietoti kvalitatīvu funkciju nodrošināšanai. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt ēnu ekonomikas struktūru, analizēt ēnu ekonomikas aprēķina metodes un ietekmējošos faktorus Latvijā un pasaulē, izstrādāt priekšlikumus ēnu ekonomikas samazināšanai. Darbs sastāv no trim nodaļām. Darba pirmajā nodaļā pētīta ēnu ekonomikas būtība. Otrajā nodaļā analizēta ēnu ekonomikas izplatība Latvijā un pasaulē. Trešajā nodaļā pētītas ēnu ekonomikas samazināšanas iespējas. Bakalaura darba apjoms ir 63 lpp., darbs satur 4 tabulas un 6 attēlus. Darba izstrādē izmantoti 41 informācijas avoti. Atslēgvārdi : ēna, nodoklis, korupcija, kontrabanda, ekonomika.

Bachelor's work theme is "The meaning and essence of shadow economic". The aim of bachelor’s work is to analyze the shadow economy and the scale of distribution in the world and Latvia, also to up proposals for the options to reduce the shadow economy. The work contains 3 parts. The first part is about shadow economy essence. The second part are shows information of scale about shadow economy in the world and in Latvia. The third part is about opportunities for reducing the shadow economy. Work results, are got from scientific article, exploring way, about shadow economy theoretical questions analysis and nomination proposals. The sources of work are, rules of the Cabinet of Ministers, special economic literature, and internet resources. The work contains 63 pages, 4 tables and 6 figures. Work based on 41 information sources. Keywords: shadow, tax, corruption, smuggling, economy.
The meaning and essence of shadow economic
Keywords: Ekonomika