Elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanas problēmas un risinājumi - Roginska, Dainuvīte Anna (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbā izvērtēta elektrisko un elektronisko atkritumu apsaimniekošanas sistēma un problēmas no sabiedrības skatupunkta. Darba mērķis ir izstrādāt Latvijas likumdošanai un situācijai atbilstošus ieteikumus elektrisko un elektronisko atkritumu apsaimniekošanas sistēmas attīstībai, ņemot vērā arī sabiedrības viedokli. Pamatojoties uz to, tika veikta ekspertu intervēšana un iedzīvotāju anketēšana, informācijas resursu analīze, analizēts elektrisko un elektronisko atkritumu pārklājums un pieejamība. Pētījumā iegūts ekspertu un sabiedrības viedoklis par problēmām, ar kurām nākas saskarties elektrisko un elektronisko atkritumu jomā, gūts priekšstats par sabiedrības informētības līmeni apskatītajā jautājumā, iegūta un apstrādāta informācija par elektrisko un elektronisko atkritumu nodošanas punktiem pašvaldības robežās. Atslēgas vārdi: e-atkritumi, apsaimniekošana, sabiedrības iesaiste,elektroierīce, pārstrāde, pieejamība.

The master's thesis reviews the system of electric and electronic waste management and problems from the public's point of view. The aim of work is to develop recommendations for the development of the system for the management of electric and electronic waste in compliance with Latvian legislation and situation, also considering the public opinion. On this basis, were conducted expert interviews and population surveys, analysis of information resources, analysis of the coverage and availability of electrical and electronic waste. The study gained expert and public opinion on the problems encountered in the field of electrical and electronic waste, got an idea about the level of public awareness on this issue, obtained and processed information about electric and electronic waste disposal points within the municipality. Keywords: e-waste, management, public engagement, electronics production, recycling, availability.
Electrical and electronic waste equipment - management problems and solutions
Keywords: Vides zinātne; e-atkritumi; apsaimniekošana; sabiedrības iesaiste; elektroierīce; pārstrāde