Tenisista kustības vienādojumu modelēšana - Saldābols, Jānis (Latvijas Universitāte, 2011)
Darbā apskatīta tenisista taisnvirziena kustības vienādojumu modelēšana. Tiek piedāvāts modelis, kur paātrinājums ir lineāri atkarīgs no ātruma. Modelim tiek izveidotas paātrinājuma, ātruma un ceļa funkcijas gan paātrinātai kustībai, gan palēninātai kustībai. Modeļa atbilstība un precizitāte tiek pārbaudīta ar 100 metru sprinta skrējiena un 20 metru atspoles skrējiena rezultātiem.

The paper deals with tennis straight line motion equation modeling. Offers a model where the acceleration is linearly dependent on the speed. The model is set up in acceleration, velocity and knee function for accelerated motion and slowed motion. Model consistency and accuracy is verified with a 100 meter sprint race and 20-meter shuttle run results.
The modeling of equation of tennis player motion
Keywords: Matemātika