Pētnieciskā izziņas darbība matemātikas stundās vidusskolā - Pauzere, Māra (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbs veidots kā palīglīdzeklis matemātikas skolotājiem, lai izprastu pētnieciskās izziņas darbības svarīguma lomu vidusskolas matemātikas stundās. Darbā apskatīta pētnieciskā darbība kā mācību metode, kas skolēna domāšanai ierāda centrālo lomu. Tajā ir atrodami uzdevumu piemēri, kuriem ir piedāvāts risinājums vai tā gaita, kā arī darba lapas. Uzdevumi paredzēti gan kā individuāli mājasdarbi, gan kā grupu darbi.

This diploma paper is meant to serve as supportive material for teachers of maths in order to understand the importance of cognitive research activity in secondary school. The work deals with cognitive research as a teaching method where the student’s thinking is central. This work contains examples of tasks with proposed solutions as well as work sheets. The tasks are meant both for individual homework and group work.
Cognitive research activity during maths lessons in secondary school
Keywords: Pedagoģija