Apdrošināšanas aprēķinu ietvara eRate uzlabojumi - Voļska, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2018)
Tiešsaistes apdrošināšanas sistēmā Bamboo ietilpst apdrošināšanas aprēķinu ietvars eRate, kas nodrošina apdrošināšanas produktu modeļu izstrādi, kurā tiek uzglabāta informācija par apdrošināšanas kompānijas piedāvāto produktu. Apdrošināšanas produktu modeļu dati tiek uzglabāti binārā formā, un to pārvaldība ar versiju kontroles rīkiem ir neērta, jo bināra formāta dēļ nav pieejama pilnīga šo rīku funkcionalitātes izmantošana. Darba mērķis ir izmainīt eRate izstrādāto produktu modeļu datu uzglabāšanas veidu no binārām datnēm uz teksta datnēm, kas ir piemērotāk darbam ar versiju kontroles sistēmu Git. Kvalifikācijas darba ietvaros tika izstrādāts jauns apdrošināšanas aprēķinu ietvara eRate izstrādāto produktu modeļu datu uzglabāšanas veids, tika izstrādāts rīks, ar kuru iepriekšējo datu uzglabāšanas formātu konvertēt uz jauno struktūru, kā arī programmatūras kods tika piemērots darbam ar jauno struktūru, lai nemainītos eRate funkcionalitāte.

eRate is an insurance calculations framework that is part of online insurance system Bamboo. eRate provides development of insurance product models containing the information of a product offered by the insurance company. The data of the insurance product model are stored as binary files and because of that not all functionality of version control tools is available for convenient management of the data. The aim of this project is to modify the storage type for the product models developed by eRate from binary to text data, which is more convenient for working with version control system Git. Within the scope of the qualification work a new storage format for the product models developed by eRate was created, a tool for converting the previous data storage format to the new storage structure was developed. The source code of eRate was modified to work with the new storage format so that previous functionality of the framework remained unchanged.
Improvements of insurance calculations framework eRate
Keywords: Datorzinātne; produkta modelis; XML; datu kopa; bināras datnes; Git