Latvijas Dabas muzeja izmantošanas iespējas dabaszinību satura apguvē 1. klasē - Bleiberga, Larisa (Latvijas Universitāte, 2017)
Larisas Bleibergas diplomdarbā „Latvijas Dabas muzeja izmantošanas iespējas dabaszinību satura apguvē 1. klase” raksturota mācību ekskursija no attīstības vēsturiskā aspekta un analizēts mācību ekskursijas metodiskais pamatojums. Pamatojoties uz Latvijas Dabas muzeja piedāvājuma analīzi, autore izstrādājusi mācību ekskursijas dabaszinību mācību satura apguvei 1. klasē, ievērojot konkrētā skolēnu vecumposma attīstības īpatnības. Veikta izstrādāto mācību ekskursiju aprobācija un tajā iegūto rezultātu analīze. Atslēgas vārdi: dabaszinības, ekskursija, mācību ekskursija, mācību saturs, sākumizglītība.

Larisa Bleiberga’s diploma paper "The Possibilities of the Use of Latvian Natural Science Museum to Acquire Natural Science in Form 1" describes the study tour from the historical aspect of the development and analyses methodological background of the tour. Having analyzed the Latvian Natural History Museum supplies, the author has developed the educational excursion for Natural Science curriculum studying in form 1in accordance to development characteristics of a specific age group of pupils. The approbation of the excursion and the analysis of the results were held. Keywords: natural science, primary education, study tour, tour, training content.
The Possibilities of the Use of Latvian Natural Science Museum to Acquire Natural Science in Form 1
Keywords: Pedagoģija; dabaszinības; ekskursija; mācību ekskursija; mācību saturs; sākumizglītība