Eiro ieviešanas problēmas Latvijā - Čimale, Anita (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma „Eiro ieviešanas problēmas Latvijā” ir aktuāla, jo darbs sniedz apkopojošu informāciju par eiro ieviešanas procesu, citu Eiropas dalībvalstu pieredzi eiro ieviešanā un Latvijas veiktajiem un turpmākajiem pasākumiem eiro ieviešanai. 2004.gadā Latvija ES pievienojās un kļuva par topošo dalībvalsti Eiropas Monetārajai sistēmai. Šis pētījums rezultātā tiek apkopots galvenie eiro ieviešanas plusi un mīnusi. Bakalaura darba mērķis ir veikt eiro ieviešanas procesa analīzi un izpētīt Latvijas ekonomiskās situācijas sagatavotību pārejai uz Eiropas vienoto valūtu. Darba rezultātā autore secina, ka Latvijas valdībai turpinot, uzlabojot ekonomiskos rādītājus, realizēt efektīvu fiskālo politiku, nacionālās valūtas maiņa uz eiro ir realizējama norunātajā termiņā 2014. gada 1.janvārī. Atslēgvārdi: Ekonomikas un monetārā savienība, eiro, Latvija, Eiropas Savienība.

Bachelor work theme: "Euro implementation problem in Latvia" is topical, because work provides summary information about the euro implementation process, the experience of other European Union member countries implementation of the euro and the Latvia taken and follow-up measures to euro implementation. Latvia joined the European Union in 2004 and became a upcoming member of the European Monetary System. This study summarizes the main result of the introduction of the euro advantages and disadvantages. Bachelor's job goal is to make the research of euro introduction and to explore the Latvian economic situation of preparedness for the transition to the single European currency. Result of the work the author concludes that the Latvian government is continuing to improve economic performance, to realize an effective fiscal policy, the national currency exchange to the euro is possible at the scheduled time the 2014th on January 1. Keywords: Economic and Monetary Union, euro, Latvia, the European Union.
Euro implementation problem in Latvia
Keywords: Ekonomika