Vecmātes darba pieredzes apkopojums par dzemdībām ūdenī un to priekšrocībām - Mikova, Aija (Latvijas Universitāte, 2010)
Dzemdētājas ir novērtējušas ūdens priekšrocības kā ieguvumu sev un savam bērnam. Dzemdētājas, kuras dzemdējušas ūdenī zina, ka tas ir vienkāršs veids, kā samazināt medicīnisko iejaukšanos dzemdību procesā. Dzemdējot ūdenī ir lielākas izredzes dzemdēt dabiski, līdz ar to samazināt dzemdes kakla un starpenes plīsumus dzemdībās. Aprūpes mērķis ir palīdzēt sievietei veidot labklājību, uzskatot to par aprūpes pamatdarbu, respektējot viņas izvēli dzemdēt ūdenī. Sievietēm, kuras izvēlas dzemdēt ūdenī ir nepieciešama individuālā aprūpe. Pētījuma mērķis- noskaidrot priekšrocības dzemdībām ūdenī. Mērķa sasniegšanai analizētas 100 dzemdību vēstures vienas vecmātes praksē, no kurām 50 dzemdības noritējušas ūdenī Analizējot iegūtos datus secināts, ka dzemdībās ūdenī ir vairākas priekšrocības salīdzinoši ar dzemdībām ārpus ūdens. Atslēgvārdi: Priekšrocības, dzemdības ūdenī, pašaprūpe, individuālā aprūpe, metodoloģija

Women in child-birth appreciate water birth benefits for themselves and their children. Women who give birth in water know that this type of giving birth is simple way how to reduce medical involvement into labour process. There are higher chances giving birth naturally in water birth, therefore it reduces birth canal and neck of the womb broken in labour. Midwife’s care aim is to help women to build their welfare, considering this main activity of care, respecting women’s chose of giving birth in water. Women who choose to give birth in water need individual care. Research main objective is to find out advantages of water birth. Therefore, to achieve these aim histories of hundred woman of childbirth are analysed in midwife’s practice from which 50 childbirth are proceeded in water. The result of the data shows that water birth has more benefits comparing with childbirth outside water. Keywords: Benefits, waterbirth, self-care, individual care, methodology
Work experience about water-birth and it's benefits in midwifery
Keywords: Medicīna