Pareto struktūras: matemātiskais modelis un lietojumi - Balode, Gita (Latvijas Universitāte, 2006)
Šī bakalaura daba būtība ir jauna struktūra datu novērtēšanai. Pētījuma mērķis: formulēt struktūru, salīdzināt ar jau pastāvošajām metodēm, izveidot rīku praktiskiem eksperimentiem. Iegūtie rezultāti rāda, ka struktūra atbilst novērojumiem. Lai izprastu notikumus cilvēkam ir jāatsakās no lineāras pasaules uztveres- piedāvātais analogs: logaritmiska, harmoniska. Darbs sastāv no teorētiskās daļas, kur ietverts īss apraksts par esošajiem nevienlīdzības mēriem- galvenās formulas un apzīmējumi, jaunās struktūras formulējuma, secinājumiem, kā arī no praktiskās daļas, kur aprakstīti veiktie aprēķini.

The core of the work is procreation of a new structure for data assesments. The goal of research – to formulate a structure, to compare new structure with current methods, to made an application for practical tests. Achieved results shows that a new structure is adequate to observations. To comprehend social events man should decline linear perception of the world and accept analogical one – logarithmic, harmonic. Structure of the project: introduction, theoretical part which includes currently inequality measures description and definition of a new structure, conclusions and practical part embraced calculations and results.
Pareto structures: mathematical model and aplications
Keywords: Matemātika