Eshatoloģiskā mīta transformācija G. Zotova darbos: „Apokalipsis Welcome”, „Apokalipsis Welcome: Pastarā tiesa 3D” . - Djačenko, Diāna (Latvijas Universitāte, 2014)
Dyachenko Diana Eshatoloģijas mīta transformācija G.A. Zotovas darbos: „Apokalipsis Welcome” un „Apokalipsis Welcome: Pastarā tiesa 3D”: bakalaura darbs. – Rīga, 2014 –. 45 lpp. Šis bakalaura darbs ir veltīts eshatoloģijas mīta transformācijai G.A. Zotovas darbos: „Apokalipsis Welcome” un „Apokalipsis Welcome: Pastarā tiesa 3D”. Darba mērķis ir noteikt galvenās eshatologiska mītā tēlu un motīvu transformāciju romānos „Apokalipsis Welcome” un „Apokalipsis Welcome: Pastarā tiesa 3D”. Darbs sastāv no divām daļām. Teorētiskajā daļā tiek apskatītа mīta funkcionēšana mūsdienigā kulturā, kā arī eshatoloģijas mīta būtiba, struktūra un aktualitāte. Рētījuma рraktiskajā daļā autors sniedz detalizētu analīzi par eshatoloģijas mīta tēlu un motīvu tarnsformācijas veidiem. Šis pētījums var būt noderīgs filologiem, kuri nodarbojas ar eshatoloģijas mīta transformācijas pētīšanu, kā arī visām citām ieinteresētajām pusēm. ATSLĒGVĀRDI transformācija, eshatoloģiskais mīts, G.A. Zotov

Dyachenko Diana The transformation of an eschatologyc myth in G.A. Zotov work: „Apocalipse Welcome”, „Apocalipse Welcome: Judgement day 3D”: bachelor’s work. – Riga, 2014. – 45 p. This work is devoted to the analysis of the transformation and function of the eschatological myth in the text of contemporary culture. The goal of the paper is to identify the key images and motifs of the eschatological myth, transformable in the works “Apocalypse Welcome” and “Apocalypse Welcome Judgement 3D” by G.A. Zotov. The work consists of two parts. The theoretical part discusses the functioning of myth in modern culture, also, the essence, the structure and topicality of eschatology myth. In the empirical part the author identifies the ways of transformation of the images and motifs of the eschatological myth. This work can be useful for all philologists who are engaged in the study of the transformation of the eschatological myth. KEYWORDS: transformation, eschatological myth, G.A. Zotov
The Transformation of an Eschatological Myth in G.A. Zotov’s Works „Apocalipse Welcome” and „Apocalipse Welcome: Judgement Day 3D”.
Keywords: Valodniecība