Darbaspēka nodokļi un to ietekme uz biznesu - Kondrāte, Iveta (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir „Darbaspēka nodokļi un to ietekme uz biznesu” . Darba mērķis ir pētīt darbaspēka nodokļus, to ietekmi uz biznesu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, izstrādāt secinājumus un priekšlikumus biznesa veicinošas darbaspēka nodokļu politikas īstenošanai Baltijā. Bakalaura darbs sastāv no piecām daļām. Pirmajā daļā apskatīta nodokļu būtība un loma valsts ekonomikā, otrajā daļā darbaspēka nodokļi, bet trešajā un ceturtajā daļā tiek apskatīti Iedzīvotāju ienākuma un Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu nodokļi. Piektajā, noslēdzošajā daļā analizētas darbaspēka izmaksas, uz darbinieka bruto algas pamata un salīdzināts darbaspēka nodokļu slogs Baltijas valstīs. Bakalaura darba apjoms ir 61 lpp, 10 tabulas, 2 attēli , 2 grafiki, un tika izmantoti 35 literatūras avoti. Atslēgvārdi- Darbaspēks; Darbaspēka nodokļi; Darbaspēka izmaksas; Nodokļu likmes; Nodokļu politika, bizness, iedzīvotāju ienākuma nodoklis, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Bachelor thesis is: "Labour taxes and their impact on the business." The aim is to study labor taxes, and they impact on the business in Latvian, Lithuania and Estonia, to develop conclusions and proposals for business-friendly labor taxation policy in the Baltics. Bachelor's thesis consists of five parts. The first part deals with the tax nature and role in the national economy, in the second part of the taxes on labor, but the third and fourth part looks at the personal income and state social insurance contributions tax. . In the fifth, the final part of the analysis of labor costs, to the employee's gross wage or salary and compares the tax burden on labor in the Baltic States. Bachelor work consists of 61 pages, 10 tables, 2 images, 2 graphics, and were used in 35 literature sources. Keywords - workforce; Taxes on labor; Labor costs; Tax rates; Taxation, business, personal income tax, the state compulsory social insurance contributions
Labor taxes and their impact on bussiness
Keywords: Ekonomika; Darbaspēks; Darbaspēka nodokļi; Darbaspēka izmaksas; Nodokļu likmes; Iedzīvotāju ienākuma nodoklis