Mao Dzeduna izvirzītās idejas Lielā Lēciena laikā un to atstātās sekas - Cielēna, Linda (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba nosaukums ir „Mao Dzeduna izvirzītās idejas Lielā Lēciena laikā un to atstātās sekas”. Darba mērķis ir vienuviet apkopt un izpētīt informāciju, kas saistīta ar attiecīgo laika periodu. Tas palīdzēs izprast Lielā Lēciena gaitu un uzzināt vairāk par šīs kampaņas laikā izvirzītajām idejām, gan veiksmīgajām, gan neveiksmīgajām. Kampaņas galvenie mērķi bija pēc iespējas īsākā laika periodā attīstīt Ķīnā rūpniecību, lauksaimniecību, izglītību un citas nozares. Mūsdienās Ķīna ir viena no pasaules attīstītākajām valstīm, taču tā tas vēsturiski nav bijis vienmēr, tāpēc šī darba autore mēģinās sniegt informāciju par vienu no mēģinājumiem par tādu kļūt.

The title of the Bachelor’s Paper is „The Ideas Generated by Mao Tse-tung during the Great Leap Forward and their Caused Consequences”. The aim of the Bachelor’s Paper Work is to gather and summarize information related to the particular period of time in China. Another goal of the Bachelor’s Paper is to acquire understanding of the progress of the Great Leap Forward and to find out more about the successful and unfortunate ideas raised during the campaign. The main aim of this campaign was to develop China’s industry, agriculture, education and other branches in a period of time as short as possible. Today, China is one of the world's most developed countries. Nevertheless, it has not historically always been that way. Therefore, the author of the Paper will try to provide information on one of the China`s attempts to become a powerful country.
The Ideas Generated by Mao Tse-tung during the Great Leap Forward and their Caused Consequences
Keywords: Āzijas studijas