Apgaismojuma un mikroklimatisko parametru ietekme uz farmācijas darbinieku darba spējām - Ždaņenko, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2008)
Gandrīz trešdaļu dzīves cilvēks pavada darbā. Darba apstākļiem un sakārtotai darba videi ir milzīga nozīme strādājošo darba drošībā un veselības aizsardzībā. Farmaceiti, kā arī jebkuras nozares specialisti, tiek pakļauti daudziem riskiem, izpildot savus darba pienākumus. Farmaceitu ikdienas darbā nozīme ir optimāliem apgaismojumam un mikroklimatiskiem rādītājiem. Darba mērķis – izpētīt darba telpu apgaismojuma un mikroklimatisko parametru ietekmi uz farmaceitu veselību un darbaspējām. Darba autore LU farmācijas maģistratūras studiju programmas studente Jeļena Ždaņenko. Darba zinātniskā vadītāja LU docente, Dr. med. Ženija Roja. Darbā izmantoti 50 literatūras avoti, kas saistīti ar pētāmo tēmu. Darbs izpildīts uz 88 lappusēm, attēlu skaits - 50 un tabulu skaits - 8. Iegūtie dati apstrādāti ar datorprogrammas MS Office palīdzību (Excel un Word). Darbs uzrakstīts latviešu valodā. ATSLĒGU VĀRDI: APGAISMOJUMS, DARBA VIETA, DARBSPĒJU INDEKSS, FARMACEITS, MIKROKLIMATISKIE PARAMETRI

Almost the person spends third of life on work. At working conditions and the ordered working environment huge value in safety of work and protection of health of worker. Pharmacists are subject to many risks, as well as experts of other areas, carrying out the working duties. In everyday work of the pharmacist illumination and microclimatic parameters have value optimum. The purpose of work - to find out influence of illumination and microclimatic parameters in working premises on health and work ability of pharmacists. The author of the work - the student of a magistracy of the Latvian University of the pharmaceutical program Elena Zhdanenko. The supervisor of studies of the work is the senior lecturer of the Latvian University Dr. med. Zhenija Roja. In the work 50 sources of the literature are used, which are connected with an investigated theme. The work is executed on 88 pages, quantity of images - 50, quantity of tables - 8. The received results are processed by means of computer program MS Office (Excel and Word). The work is written in the Latvian language. KEYWORDS: ILLUMINATION, WORKPLACE, WORK ABILITY INDEKS, PHARMACIST, MICROCLIMATIC PARAMETERS
Influence of light and microclimate parametrs on work ability of pharmacists
Keywords: Farmācija