Vārdu krājuma paplašināšana vidējā pirmsskolas vecumā izmantojot Marijas Montesori vārdu kartīšu materiālu - Mežīte, Dana (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darba tēma – “Vārdu krājuma paplašināšana vidējā pirmsskolas vecumā izmantojot Marijas Montesori valodas attīstības materiālu”. Pētījuma mērķis – teorētiski izpētīt un praktiski pārbaudīt M. Montesori valodas attīstības materiāla izmantošanas iespējas vārdu krājuma paplašināšanā vidējā pirmsskolas vecuma bērniem. Kvalifikācijas darba teorētiskajā daļā pētītas latviešu un ārvalstu pedagoģijas un psiholoģijas atziņas. Tās apkopotas par runas un valodas attīstību vidējās pirmsskolas vecuma bērniem. Izpētīta un apkopota informācija par Marijas Montesori materiālu un tā pielietojumu. Izklāstītas teorētiskās atziņas, kas palīdzēs pedagoģiskā pētījuma veikšanai un tā rezultātu analīzei. Praktiskajā daļā tiek aprakstīti valodas attīstības materiāla (attēlu kartīšu) komplekti, to pielietojums, rezultātu apkopojums un autores secinājumi. Darbā ir iekļautas piecas tabulas, astoņpadsmit attēli un divi pielikumi. Atslēgas vārdi : vidējās pirmsskolas vecuma bērni, Marija Montesori, vārdu krājums, kartīšu materiāls.

The topic of qualification work- Extension of vocabulary by using M.Montessori classified cards (in middle preschool). The objective- to study and test the possible use of M.Montessori classified cards in the extension of the vocabulary, in middle preschool. The theoretical part of paper studies Latvian and foreign pedagogy, psychology quotes. The quotes summarize the development of speech and language, for middle preschool. The theoretical conclusions that are outlined, helps to carry out pedagogical analysis of the results. In the practical part is a description of M.Montessori classified cards, their application the summary of the results and authors conclusions. The work includes five tables, eighteen pictures, and two attachments. Keywords: middle preschool, M.Montessori, vocabulary, classified cards.
Extension of vocabulary by using M.Montessori classified cards in middle preschool
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; vidējās pirmsskolas vecuma bērni; Marija Montesori; vārdu krājums; kartīšu materiāls