Interjera dizaina nozīme veselības aprūpē - Sileniece, Zane (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarbā “Interjera dizaina nozīme veselības aprūpē”, analizējot pieejamo literatūru, tiek apskatīta interjera un cilvēku savstarpējā mijiedarbība, interjera elementu ietekme uz cilvēka veselību un labsajūtu, kā arī tika apskatīti Ministra Kabineta un Valsts Slimību profilakses un kontroles centra izvirzītās obligātās prasības ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām. Empīriskajā daļā tiek veikts salīdzinošais pētījums, analizējot ambulatoro veselības aprūpes iestāžu un veselības centru interjerus. Diplomdarba apjoms - 86.lpp., kurās iekļauts ievads, 5 nodaļas, 6 apakšnodaļas, literatūras saraksts ar 40 vienībām. Radošajā daļā tiek izstrādāts interjera projekts ambulatorajai medicīnas iestādei “Nīca”, kam būtu pozitīva ietekme uz cilvēku un veicinātu tā labsajūtu. Atslēgvārdi: ambulatorā medicīnas iestāde, veselības centrs, interjera dizains, interjera nozīme.

In bachelor „The meaning of interior design in healthcare” analyzing the available sources, the interaction between the interior and human being and the influence of interior elements on human health and well-being were reviewed. As well as the mandatory requirements of the Cabinet of Ministers and The Centre of Disease Prevention and Control of Latvia for the health institutions and their structural units. Empirical part is a comparison research, analyzing interiors of ambulatory healthcare institutions and healthcare centers. Bachelor extent consists of 86 pages, which includes introduction, 5 chapters, 6 subdivisions and a list of literature with 40 units. In the creative part an interior design for the ambulatory medical institution „Nīca” is being developed. It will have a positive impact on humans, to increase the well-being of them. Keywords: outpatient medical institution, healthcare center, interior design, interior significance
The meaning of interior design in healthcare
Keywords: Mākslas zinātne; interjera dizains; ambulatorā iestāde; interjera nozīme; veselības aprūpe