Audzēkņu integratīvā sadarbība profesionālajā vidusskolā - van Gejeka, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba mērķis – izpētīt mācību procesa organizēšanu profesionālajā vidusskolā, izstrādāt eksperimentāli pārbaudītu audzēkņu integratīvās sadarbības modeli mācību procesa organizācijas pilnveidei profesionālajā vidusskolā. Balstoties uz mācību procesa reorganizēšanas nepieciešamību tehnisko priekšmetu mācīšana, izveidots audzēkņu integratīvas sadarbības modelis, kas attīsta audzēkņa kreativitātes potenciālu, izstrādāti un pamatoti integratīvās sadarbības kritēriji un rādītāji, veikta modeļa aprobācija profesionālajā vidusskolā. Pedagoģiskais veidojošais eksperiments, kurā analizēta audzēkņu integratīvā sadarbība būvkonstrukcijas mācību priekšmeta apguves laikā, konstatētas pozitīvas izmaiņas, pamatojoties uz integratīvās sadarbības kritērijiem: darbošanās komandā, savstarpējā mācīšanās, lietišķā saskarsme, kreatīvā darbība.

The aim of the thesis - to develop and experimentally verify vocational school students’ integrative collaborative model for teaching process reorganization in a vocational school, to develop and experimentally verify students’ integrative collaborative model in a vocational school. Basing on the teaching process reorganization necessity in technical subject teaching, the students’ integrative collaboration model for technical subjects was developed with the aim to develop students’ creativity potential, integrative and collaborative model criteria and indicators are developed and validated, model approbation in a vocational school is carried out. Formative teaching experiment, which analyzes the students' integrative cooperation during the acquisition of the building constructions subject, the positive changes are observed, based on the criteria of integrative cooperation: working in a team, mutual learning, business communication, creative action.
Students' integrative collaboration in vocational secondary school
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Pedagoģija; Profesionālās vidusskolas audzēkņi; darbošanās komandā; lietišķā saskarsme; kreatīva darbība; integratīvās sadarbības modelis; vocational school students; working in a team; business communication; creativity action; students’ integrative collaboration