Ēdināšanas biznesa perspektīvas Latvijā - Artimovičs, Reinis (Latvijas Universitāte, 2014)
Ēdināšanas bizness ir savdabīgs ar savu nemainīgi augsto pieprasījuma līmeni, ko nodrošina cilvēka vajadzība pēc ēdiena, apvienojumā ar nevēlēšanos gatavot ēdienu pašam. Tā kā pieprasījums ir plašs, attiecīgi arī piedāvājums ir atbilstoši liels, tāpēc pētījumā tiek analizēts ēdināšanas biznesa tirgus un tā iespējamās perspektīvas Latvijā. Bakalaura darba tēma ir „Ēdināšanas biznesa perspektīvas Latvijā.” Bakalaura darba mērķis ir identificēt ēdināšanas biznesa tirgus stiprās un vājās puses, no kā vadoties secināt par iespējamām perspektīvām nozarē. Veicot šo darbu, autors nonāca pie sekojoša rezultāta- kopējais ēdināšanas tirgus ir pārblīvēts, un vieta tajā ir tikai unikāliem, neredzētiem konceptiem, kas būtu jauna pieredze patērētājam, jo līdzšinējais piedāvājums ir tik pilnīgs, ka spēj apmierināt teju katra indivīda vēlmes. Darba autors izstrādāja secinājumus un priekšlikumus, kas parāda nozares perspektīvas un kā tās apgūt. Darbs sastāv no 20 tabulām, un 15 attēliem

Catering business pecuilar with its consistently high level of demand, because people will always need food, combined with their reluctance to cook by themselves. As demand is so high, also supply is very high, thats why author analyses catering business perspectives. Bachelor thesis: „Catering business perspectives in Latvia.” Bachelor aims to identify catering business strenghts and weeknesses upon which to conclude on pssible prospects the industry. In this work author came to following result- total catering market overloaded, and plasce there can find only uniqe, unseen concept, that could be new expirience for consumers, because now market is so full, that it can cater to almost all consumer wishes. Author made conclsions and recomendations, which shows industry outlook, and how to manage it. Work consists of 20 tables, and 15 pictures. Key words- catering business, restaurants, cafe, fast-food caterers, catering industry.
Catering business perspectives in Latvia
Keywords: Ekonomika