Pilsētu un lauku mijiedarbība Smiltenē un tās apkārtnes ciemos - Pauliņš, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā „Pilsētu un lauku mijiedarbība Smiltenē un tās apkārtnes ciemos” ir pētīta Variņu, Plāņu un Launkalnes ciemu iedzīvotāju mjiedarbība un svārstmigrācija ar Smiltenes pilsētu. Darbs apskata jēdzienus pilsēta un lauki un pilsētu un lauku mijiedarbība. Pētījums atklāj pētīto ciemu galvenos mijiedarbības iemeslus ar Smilteni. Pētījums sastāv no 3 nodaļām, papildus ir iekļauti 10 attēli, 2 kartoshēmas. Atslēgas vārdi: pilsētu un lauku mijiedarbība, svārstmigrācija, Smiltene, Plāņi, Variņi, Launkalne.

The bachelor paper „Urban and rural interactions in Smiltene and its surronding villages” studies Varinu, Planu and Launkalne inhabitants interactions and commuting with Smiltene city. The work deals with the concepts of urban and rural and urban and rural interactions. The study reveals the main reasons for the interactions with studied villages and Smiltene. The study consists of 3 chapters, addition consists of 10 figures and 2 map – type schemes. Key words: urban and rural interactions, commuting, Smiltene, Plani, Varini, Launkalne.
Urban and rural interaction in Smiltene and its surrounding villages
Keywords: Ģeogrāfija