Līdzdalība noziedzīgā nodarījumā - Karpoviča, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā tiek pētīta līdzdalības jēdziena izpratne, saturs un būtiskākās nianses, lai to nošķirtu no dalības un piesaistības jēdzieniem, kā arī analizēti līdzdalībnieku veidi, to atšķirības gan Krimināllikuma ietvertajā regulējumā, gan arī ārvalstu normatīvajos aktos. Darbā aplūkota līdzdalības jēdziena vēsturiskā attīstība Latvijas teritorijā laika posmā no 1918. gada. Atslēgvārdi - līdzdalība, noziedzīgs nodarījums, vairāku personu piedalīšanās noziedzīgā nodarījumā, līdzdalībnieku veidi, līdzdalībnieks.

Bachelor paper analyzes the concept of participation, content and the most important cues to distinguish between the concepts of participation and accessory, as well as analyzes the types of participants, the differences in the Criminal Law and foreign laws. The paper analyzes the historical development of the concept of participation in Latvian territory in the period in 1918. Keywords - participation, crime, several people participation in a crime, types of participants, participants.
Participation in a crime
Keywords: Juridiskā zinātne