Latvijas klimata nākotnes prognozes pēc temperatūras un nokrišņu datiem - Jēkabsons, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā tiek pētīti un analizēti klimatiskie modeļi, temperatūras un nokrišņu rādītāji Latvijā un Baltijas jūras reģionā. Darba mērķis ir novērtēt klimata patreizējās izmaiņas raksturu un prognozes Latvijā pēc temperatūras un nokrišņu datiem. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek pārskatīti klimata modeļi, to veidi, atšķirības un pielietošanas nozīme, kā arī aprakstīti scenāriji un stāstu līnijas, kuri veido nākotnes klimata prognozes. Otrajā nodaļā tiek veikta nokrišņu un gaisa temperatūras datu apstrāde, datu interpretācija un attēlu izveide. Trešajā nodaļā tiek novērtēti reģionālie un lokālie klimata izmaiņu pētījumi. Rezultātā iegūtas Latvijas klimata nākotnes prognozes, temperatūras un nokrišņu mainības raksturs un labākās alternatīvas rīcībai. Darba apjoms 47 lappuses, 1 tabula un 15 attēli. Darbā izmantoti 26 literatūras avoti un pievienots 1 pielikums. Atslēgas vārdi: klimats, modeļi, prognozes, temperatūra, nokrišņi, Latvija.

Bachelor's work is devoted to analyses of climate models, temperatures and precipitation character and prognoses for Latvia and the Baltic Sea Region. The aim of the work is to evaluate the current climate change and prognoses for Latvia by temperature and precipitation data. The work consists of 3 parts. The first part is review of climate models, and also describes scenarios and storylines, which represent the future climate predictions. The second part deal with precipitation and air temperature data analyses and interpretation of data. The third part is devoted to assessment of regional and local climate change studies. The bachelor work summarizes future climate prognoses for territory of Latvia, temperature and precipitation variability in nature and more appropriate action. Work volume 47 pages, 1 table and 15 images. In work used 26 literature sources and add 1 annex. Keywords: climate, models, prognoses, temperature, precipitation, Latvia.
Latvia’s Climate Prognoses by Temperature and Precipitation Data
Keywords: Ģeogrāfija