Dzīves kvalitāte pacientiem ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem - Freimane, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir: "Dzīves kvalitāte pacientiem ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem". Darbā tiek aplūkotas tēmas, kas saistītas ar dzīves kvalitāti pacientiem ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem, kas radušies pēc traumām, operācijām un pārciestām slimībām. Darba mērķis ir noskaidrot, kāda dzīves kvalitāte ir pacientiem ar funkcionāliem traucējumiem un kādi faktori to ietekmē, kā arī noskaidrot, ar kādām galvenajām problēmām saskaras šie pacienti un kā tas ietekmē viņu dzīves kvalitāti. Pētījumā izmantota kvalitatīva pētniecības metode. Darba mērķis tika sasniegts, pacienti labprāt stāstīja par problēmām, dalījās ar pieredzi un pārdzīvojumiem, kas saistīti ar dzīves kvalitāti un funkcionālo traucējumu ietekmi uz to. Pacienti izteicās, ka nepieciešams uzlabot informācijas pieejamību, apkārtējo vidi, kā arī izglītot gan pacientus, gan medicīnas personālu un pilnveidot sociālo sfēru, kā arī informēt sabiedrību. Atslēgas vārdi: pacients, dzīves kvalitāte, rehabilitācija, funkcionāli traucējumi, vides pieejamība.

The theme of the Bachelor Paper is: ''The quality of life with pacients suffering from various functional disorders (dysfunctions) after traumas, injuries, operations or undergone diseases. The goal of B.A. paper ir to identify the quality of life for the patients with various functional disorders and the factor influencing it, to reveal the main problems these patients have to face in everyday life as well as the influence of these problems on the quality of life. The research is carried out using the qualified research method. The goal of the B. A. paper is reached, the patients talked about their problems quite willingly, shared their own experience connected with the quality of life and the influence of functional disorder on it. The patients expressed their opinion on the necessity to improve the informational availability, the environment, to educate both, the patients and medical staff, to perfect the social sphere and in form society. Key words: a patients, the quality of life, rehabilitation, funkctional disorders, environmental availability.
Life Quality of Patients with Different Movement Deesfunctions
Keywords: Medicīna