AS SAF Tehnika darbības analīze un attīstības novērtējums - Ģermanis, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarba nosaukums ir „AS SAF TEHNIKA darbības analīze un attīstības novērtējums”. Uzņēmuma finansiālā stāvokļa novērtēšana ir pamats pareizai uzņēmuma vadīšanai un tā nākotnes perspektīvu nodrošināšanai, tādēļ autors nolēma izpētīt uzņēmuma finanšu situāciju un izstrādāt priekšlikumus tās uzlabošanai. Teorētiskajā daļā apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti, kuri sastāv no finanšu pārskatu horizontālās, finanšu koeficientu analīze un bankrota diagnostikas Praktiskajā daļā autors veica uzņēmuma gada pārskatu analīzi, bankrota prognozēšanu par 2008., 2009. un 2010. gadu novērtējot uzņēmuma finanšu stāvokļa izmaiņas analizējamo periodu laikā, un mēģinot noteikt to izmaiņu, kā arī veica finanšu analīzi ar mērķi uzlabot un pilnveidot uzņēmuma finanšu darbību. Diplomdarba apjoms ir 84 lpp., tas sastāv no 5 daļām un 11 apakšnodaļām. Darbā ir izmantotas 8 tabulas, 29 attēli un 13 formulas. Atslēgvārdi; finanšu analīze, likviditāte, maksātspēja, rentabilitāte, bankrota prognozēšanas modeļi.

Title of thesis is “Operational Analysis and Evaluation of Development of company “AS SAF TEHNIKA”. In order to ensure correct management processes and successful future plans of company it is essential to evaluate financial background of specific enterprise. Thus author decided to work on analysis of financial situation of company and suggestions for improvement. Theoretical background covers following aspects of financial analysis: horizontal finance report, financial coefficient and diagnosis of bankruptcy. Practical part consists of analysis of annual report, bankruptcy prediction for 2008, 2009 and for 2010 and evaluation of financial changes of company occurred during suggested time period. The main goal of financial analysis was to improve financial operation of company. Thesis consists of 84 pages including 5 parts and 11 subparts. There are 8 tables, 29 illustration and 13 formulas used in the thesis. Keywords: financial analysis, liquidity, solvency, profitability, prediction models of bankruptcy.
Operational analysis and evaluation of development of company "AS SAF Tehnika"
Keywords: Ekonomika