Rastra attēlu pārveidoš ana vektoru formā - Čīma, Anete (Latvijas Universitāte, 2017)
Rastra un vektoru grafikas pēc savas uzbūves ir ļoti atšķirīgas un nesalīdzināmas, taču analizējot to struktūru un izmantojot dažādas attēlu apstrādes metodes ir iesējama rastra attēlu pārveidošana vektoru formā. Bakalaura darbā tiek apskatīti algoritmi un metodes, ar kurām iespējama rastra attēla pārveidošana vektoru formā. Darbā tiek aprakstīts attēlu vektorizācijas process apskatot vairākus, pēc izmantotajām metodēm atšķirīgus, vektorizācijas algoritmus. Tiek salīdzināti automatizētas vektorizācijas procesā iegūti attēli un aprakstīta tam paredzētā programmatūra.

Raster and vector graphics in their structure are very different and incomparable, but using image analysis of the structure and various image processing methods, it is possible to convert raster image to vector format. Bachelor thesis discusses the algorithms and methods which permit the raster image transformation to vector format. Thesis describe vectorization process looking at a number vectorization algorithms which differs by methods used. This work compares images obtained in automated vectorization process and describes necessary software for image vectorization.
Raster image transformation to vector form
Keywords: Datorzinātne; Rastra attēli; Vektoru grafika; Vektorizācija; Attēlu apstrāde