Projekts: Kokapstrādes uzņēmuma, sabiedrība ar ierobežotu atbildību "DH Timber" dibināšana - Hodjušins, Daņila (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba nosaukums ir “Kokapstrādes uzņēmuma, sabiedrības ar ierobežotu atbildību “DH Timber” dibināšana”. Maģistra darba mērķis ir izveidot projekta ietvaros uzņēmumu, kura pamatdadrbības veids ir zāģmateriālu ražošana, kā arī ar to saistīti pakalpojumi – koksnes impregnēšana, koksnes ēvelēšana, koksnes zāģēšana un piegādes pakalpojumi. Uzņēmuma darbības nozare ir kokapstrādes nozare, kas ir kokrūpniecības apakšnozare. Projekta aktualitāte ir pamatotā ar Ekonomikas Ministrijas izveidoto Latvijas ekonomikas atveseļošanas plānu. Uzņēmuma „DH Timber” dibinātāji ir 2 fiziskās personas, kuras ir Latvijas Republikas rezidenti un 1 juridiskā persona nerezidents. Juridiskās personas reģistrācijas valsts ir Britu Virdžīnu Salas. Uzņēmuma „DH Timber” dibinātājiem nav iespējas finansēt projektu pilnā apmērā. Pilnas finanšu vajadzības apmierināšanai uzņēmums piesaista ārējo finansējumu.

The title of this paper is ‘Founding of woodworking enterprise limited liability company ‘DH Timber’. Its objective is to establish an enterprise in a project framework. The main area of the company’s operation is the production of timber, as well as related services, i.e. wood impregnation, wood planning, sawing timber and delivery services. The enterprise’s area of operation is woodworking, which is a category of the timber production industry. The topicality of this project is supported by the Economics Ministry’s plan for economic recovery in Latvia. The founders of ‘DH Timber’ are two private persons normally resident in the Republic of Latvia and one legal entity that is normally resident outside of Latvia. The legal entity is registered in the British Virgin Islands. However, the founders of ‘DH Timber’ are unable to finance the project fully. To fully satisfy the financial needs of the business, it will attract external funding.
Project: Foundation of wood production manufacturing enterprise, limited liability company "DH Timber"
Keywords: Finanses un kredīts