Digitālo tehnoloģiju izmantošanas iespējas 6 – 7 gadus vecu bērnu matemātisko prasmju apguvei - Lūse, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autore: Kristīne Lūse. Darba nosaukums: Digitālo tehnoloģiju izmantošanas iespējas 6 – 7 gadus vecu bērnu matemātisko prasmju apguvei. Pētījuma mērķis: Pētīt bērnu matemātisko priekšstatu veidošanos, izmantojot digitālās tehnoloģijas. Darba apjoms: 53 lpp.; 3 tabulas un 19 attēli; 39 literatūras vienības. Darbs sastāv no divām daļām. Teorētiskajā daļā, iepazīstoties un analizējot pedagoģisko un psiholoģisko literatūru dažādu autoru darbos, tiek apskatīts digitālo tehnoloģiju jēdziena skaidrojums, digitālo tehnoloģiju izmantošanas iespējas pirmsskolā matemātikas mācību jomā, kā arī vecāka pirmsskolas vecuma bērnu vispārīgs raksturojums. Empīriskajā daļā tiek veikts pētāmās grupas un mācību vides raksturojums, pētījuma praktiskajā daļā veikts pētījums par digitālo tehnoloģiju izmantošanas iespējām matemātisko prasmju apguvei. Veikta pedagoģiskā izmēģinājumdarbība, izmantojot mērķtiecīgi izvēlētas digitālās tehnoloģijas matemātisko priekšstatu sekmēšanai. Pētījumu rezultātā hipotēze apstiprinās. Atslēgas vārdi: digitālās tehnoloģijas, matemātika, 6 – 7 gadus veci bērni.

Work author: Kristīne Lūse Work title: The opportunities for the use of digital technologies in the mathematical skills of 6-7 year old children. Purpose of the research: To study the formation of children’s mathematical previews using digital technologies. Amount of work: 53 pages.; 3 tables and 19 pages; 39 sources of literature. The work consists of two chapters. In the theoretical part, getting to know and analyzing the pedagogical and psychological literature in the works of various authors, the explanation of the concept of digital technologies is examined, the possibilities of using digital technologies in preschool mathematics teaching, as well as general characteristics of older preschool children. In the empirical part, the characteristics of the research group and the learning environment are performed, in the practical part of the study, a study is performed on the possibilities of using digital technologies for learning mathematical skills. Pedagogical trial activity was carried out using purposefully selected digital technologies for promoting mathematical ideas. Keywords: digital technologies, mathematics, 6-7 year old children.
The opportunities for the use of digital technologies in the mathematical skills of 6-7 year old children
Keywords: Izglītības zinātnes; digitālās tehnoloģijas; matemātika; 6 – 7 gadus veci bērni; digital technologies; mathematics