Inkvizīcija vai linča tiesa: raganu prāvas Latvijas teritorijā 16. – 17. gs. - Bondare, Linda (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darbs “Inkvizīcija vai linča tiesas: raganu prāvas Latvijas teritorijā 16. - 17.gs.” ir baznīcas vēstures disciplīnā veikts pētniecības darbs. Darbā tiek pētīta atšķirība starp inkvizīciju un Latvijas teritorijā veiktajām raganu un burvju prāvām. Darba mērķis ir pierādīt, ka tās ir divas atšķirīgas institūcijas un nebūtu lietojamas kā sinonīmi. Darbs sastāv no 62 lapām. Lietoto saīsinājumu saraksts: gs. - gadsimts Sv. - svētais

Master's thesis "Inquisition or lynching trials: witch trials in the territory of Latvia in the 16th-17th centuries" is a research work in the discipline of church history. The thesis examines the difference between the Inquisition and the witch trials and witchcraft trials in Latvia. The aim of the work is to prove that they are two different institutions and should not be used as synonyms. The thesis consists of 62 pages. List of abbreviations used: gs. - century sv. - saint
Inquisition or lynching trials: witch trials in the territory of Latvia in the 16th-17th centuries
Keywords: Filozofija, ētika un reliģija; inkvizīcija; svētā inkvizīcija; raganu prāvas; raganu un burvju prāvas Latvijā