Ārvalstu kapitāla ietekme uz Latvijas uzņēmumu produktivitāti - Štāls, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba mērķis ir izpētīt ĀTI ietekmi uz uzņēmumu produktivitāti dažādās nozarēs, kā arī izstrādāt priekšlikumus ĀTI piesaistei un produktivitātes kāpināšanai. Darba pirmajā nodaļā tiek pētīti produktivitātes teorētiskie aspekti un zinātniskie raksti, kuros aprakstīta ĀTI ietekme uz produktivitāti. Darba otrajā nodaļā ir dots metodikas apraksts kā autors sagatavo izlases datus. Trešajā daļā tiek statistiski salīdzināti ĀTI un vietējo uzņēmumu ieguldījumi un produktivitāte. Darbu var izmantot, lai definētu empīriski pamatotas ĀTI piesaistes un uzņēmumu produktivitātes kāpināšanas politikas iniciatīvas. Darbs sastāv no 87 lapām, 22 attēliem, 20 tabulām un 5 pielikumiem. Atslēgvārdi: ārvalstu tiešās investīcijas, kopējā faktoru produktivitāte, darbaspēka produktivitāte.

The aim is to study the impact of FDI on the productivity of enterprises in different sectors and to compose proposals for attracting FDI and increasing productivity. The first chapter deals with the theoretical aspects of productivity and scientific articles describing the impact of FDI on productivity. The second chapter is a description of the methodology as the author prepares the sample data. In the third chapter study has statistically estimated FDI and domestic business investment and productivity. Master’s thesis can be used to define empirically based policy initiatives of FDI attraction and enhancement of enterprises productivity. The paper consists of 87 pages, 22 images, 20 tables and 5 appendices. Keywords: foreign direct investment, total factor productivity, labor productivity.
The impact of foreign capital on the productivity of Latvian businesses
Keywords: Ekonomika