Modes un mājturības tematika laikrakstā „Modes Vēstnesis” (1900-1901) - Liepiņš, Gatis (Latvijas Universitāte, 2012)
“Modes Vēstnesis” bija ilustrēts modes mēnešraksts, kas iznāca no 1900. - 1901. gadam, kad to slēdza līdzekļu trūkuma dēļ. Tas bija pirmais modes tematikai veltītais laikraksts latviešu valodā un vienīgais laika posmā līdz Pirmajam pasaules karam. Bakalaura darba mēķis ir raksturot modei un mājturībai veltīto tematiku laikrakstā “Modes Vēstnesis”. Bakalaura darbā ir dots 19./20. gs. mijas modes attīstības raksturojums, sniegts ieskats tā laika pilsētnieku ēšanas paradumos, izpētītas laikrakstā atspoguļotās modes tendences un raksturoti mājturības padomi “Modes Vēstneša” lasītājiem.

Modes Vēstnesis” was ilustrated in monthly Magazine, which was published from 1900 trough 1901, which was then shut down because of insuficient founds. It was first Magazine in Latvian which was dedicated towards Style and Fashion, and only one of its kind untill World War I. Bachelors responsibility is to describe Style and Household dedicated topic in Magazine “Modes Vēstnesis”. In Bachelors work can be found style evolvement characteristics of 19th 20th enturies house, given insight about food traditions in urban areas, researched and described the path of Style and Household tips in “Modes Vēstnesis” readers.
Fashion and housekeeping topics in the newspaper “Modes Vēstnesis” (1900-1901)
Keywords: Vēsture