Armēņu kultūras interjera īpatnību integrēšana Latvijas apstākļos - Mgdesjana, Goara (Latvijas Universitāte, 2018)
Armēņu kultūras interjera īpatnību integrēšana Latvijas apstākļos. Mgdesjana G., darba vadītājs Maģ. arh.: J.Mežulis. Bakalaura darbs, 72 lappuses, 84 attēli, 50 literatūras avoti, pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darbā apskatīti nozīmīgi aspekti, kuri ir saistīti ar multikulturālas vides veidošanu Latvijā. Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt dizaina projektu restorānam «Nojan Tapan» armēņu stilā. Lai sasniegtu mērķi, tika veikti šādi uzdevumi: izpētīt armēņu kultūras izpausmi interjerā; apskatīt austrumu kultūras interjera īpatnības; apskatīt seno laiku austrumu interjera stilus, kā arī analizēt armēņu restorānus Latvijā. Rezultātā ir izpētītas un noskaidrotas austrumu kultūras interjera īpatnības un kā tās izpaužas interjerā, ka arī armēņu kultūras izpausmes Latvijā.

Integration of Armenian culture interior features in Latvian circumstances. Mgdesjana G., supervisor Mg. arh. J.Mežulis. Bachelors thesis, 72 pages, 84 figures,  50 literature references, apendix. In Latvian. Important aspects of multiculturalism in Latvia were evaluated in this bachelor’s thesis. The main goal of this bachelor’s thesis was to create degign project for restaurant «Nojan Tapan» in Armenian style. To achieve goal several tasks were done: Armenian culture expression in interior was investigated as well as eastern interior designs, including old time eastern interior styles and Armenian restaurants in Latvia were described. As result of this investigation is description of old time eastern interiors and description of expression of Armenian culture in Latvia.
Armenian culture interior features in latvian circumstances
Keywords: Mākslas zinātne; armēņi; kultūra; simboli; restorāns; dizaina