Kriminālsodu attīstības tendences - Puga, Ingus (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbā „Kriminālsodu attīstības tendences” tiek aplūkoti sekojoši jautājumi: sodu sistēmu vēsturiskās attīstības tendences pasaulē, pētot ārvalstu krimināllikumus un to likumdevēju pieredzi šajā jomā; sodu sistēmas jēdziens, apskatot gan soda, gan zinātnieku piedāvātās sodu sistēmas definīcijas; kriminālsodu politika kā kriminālpolitikas sastāvdaļa un normatīvo aktu veidotāja krimināltiesībās, tās loma, pievēršot uzmanību attīstības tendencēm Latvijā; sodu sistēmas pilnveidošana, meklējot iespējamos uzlabošanas un attīstības virzienus. Darba mērķis: izpētīt šā brīža situāciju Latvijā kriminālsodu politikas jomā un rast iespējamos tās pilnveidošanas virzienus, lai samazinātu noziedzības līmeni valstī. Darba nobeigumā izdarīti desmit secinājumi un priekšlikumi grozījumiem Krimināllikumā.

Magister work “Punishment development tendencies” regard a mater of these questions: historical development of penalty system; the definition of penalty system; penalty system perfection, to find ways how to improve and develop Latvian Criminal law. Latvian and foreign juridical literature, different kinds of laws and other materials were used for analysis and research. Magister work conclusions about Latvian Criminal law are: lawmaker must schedule new paragraph: “Relapse”; must schedule forced labor for imprisonment persons; must eliminate confiscation of property and imprisonment (for criminal offence) for juvenile offender etc. These amendments for Latvian Criminal law allow decrease count of imprisonment persons and expenses of penalty execution system maintenance, but in perspective it could decrease crime rate to.
Crime penalty development tendencys
Keywords: Juridiskā zinātne