Komiskā poētika Friča Bārdas daiļradē - Mingelaite, Lienīte (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs izstrādāts par tēmu „Komiskā poētika Friča Bārdas daiļradē”. Darbā apkopoti teorētiski atzinumi par komiskā estētikas kategoriju, ironiju, asprātību un humoru. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kā Friča Bārdas teorētiskos rakstos un dzejā izpaužas humors, ironija un asprātība. Mērķa sasniegšanai izvirzīti trīs uzdevumi - apgūt teorētisko materiālu par komiskā teoriju; izpētīt un raksturot, kā F.Bārdas dzejā, teorētiskos rakstos un vēstulēs izpaužas humors, ironija un asprātība; sistematizēt komisma īpatnības, kvantitāti un situatīvo izmantojumu F. Bārdas daiļradē. Darbs strukturēts trīs nodaļās ar deviņām apakšnodaļām. Atslēgas vārdi: komiskais, ironija, humors, asprātība, Fricis Bārda

Bachelor paper is written on theme “ Poetics of Comical in Writings of Fricis Bārda”. In this written work there is gather theoretical information on concept of comical category of aesthetics, on irony, humor and wit. The main object of bachelor paper is to research how humour, irony and wit is expressed in poetry and theoretical writtings of Fricis Bārda. To achieve the object there are three important assignments to do – to study theoretica material on theory of comical; to explore and characterize, how humor, irony and wit is expressed in poetry and theoretical writings of Fricis Bārda; to systematize qualities, quantity and the situative use of comical. This research is structurised in three paragraphs and nine subdivisions. Key words: comical, irony, humor, wit, Fricis Bārda
Poetics of Comical in Writings of Fricis Bārda
Keywords: Filoloģija