Komercbanku likviditātes vadība - Atujeva, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarbā „Komercbanku likviditātes vadība”, uz speciālās literatūras un Latvijas komercbanku datu analīzes pamata tiek vērtēta trīs lielāko Latvijas komercbanku – Hansabankas, SEB Unibankas un Parex Bankas – likviditātes un tās ietekmējošo faktoru dinamika un izstrādāti priekšlikumi komercbankas likviditātes valdības procesa efektivitātes paaugstināšanai mūsdienu apstākļos. Darbs sastāv no ievada, 3 daļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba 1.daļā tiek analizēti banku likviditātes vadības procesa teorētiskie pamati: likviditātes jēdziens, likviditātes problēmu rašanas iemesli, pamata pieejas likviditātes vadības procesa organizēšanai komercbanku praksē. Darba 2.daļā tiek veikta Latvijas komercbanku likviditātes rādītāju analīze, īpašu uzmanību pievēršot trīs lielāko komercbanku likviditātes stāvokli raksturojošo rādītāju analīzei. Darba 3.daļā, balstoties uz darbā veiktas analīzes rezultātiem, tiek formulētas rekomendācijas komercbankas likviditātes vadības procesa efektivitātes paaugstināšanai. Darbs apjoms ir 78 lapas., tajā ir 8 attēli, 15 formulas un 15 tabulas. Darba izstrādei tika izmantots 21 literatūras un informācijas avots.

In the diploma work “Liquidity management of commercial banks” on the base of special literature and Latvia commercial bank analysis are evaluated liquidity and it influencing factors’ dynamic of three biggest commercial banks of Latvia – Hansabanka, SEB Unibanka and Parex Banka – and proposals are developed for commercial banks’ liquidity management process efficiency rise in contemporary circumstances. The work consists of introduction, 3 parts, conclusions and proposals. In the introduction the aim of the work, tasks, research methods, theoretical meaning of the work and practical meaning of the work are described. In the 1st section theoretical materials about bank liquidity management are summarized. In the 2nd section analysis of Latvia Commercial Bank liquidity indicators is done. In the 3rd section recommendation are given to commercial banks’ liquidity management process efficiency rise. Volume of work is 78 pages, there are 8 pictures, 15 formulas and 15 tables. 21 literature sources are used for carrying out of work.
Liquidity management of the commercial banks
Keywords: Vadībzinātne