SIA "DPA" saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas - Vanaga, Inga (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba nosaukums ir “SIA “DPA” saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas”. Maģistra darba mērķis izpētot saimnieciskās darbības teorētiskos aspektus, veikt uzņēmuma saimnieciskās darbības analīzi, pamatojoties uz analīzes rezultātiem, izstrādāt priekšlikumus saimnieciskās darbības attīstībai. Darbs sastāv no 4 nodaļām un 18 apakšnodaļām. Darba pirmajā nodaļā sniegta informācija par SIA “DPA” un IT nozari. Otrajā nodaļā raksturoti finanšu rādītāji. Trešajā nodaļā veikta SIA “DPA” finanšu rādītāju analīze un ceturtajā nodaļā iegūtie dati tiek salīdzināti ar konkurentu un nozares vidējiem rādītājiem. Darba informācijas avoti ir ekonomiskā literatūra un interneta resursi. Maģistra dara pētījuma rezultātā izdarīti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi SIA “DPA” uzņēmuma saimnieciskās darbības efektivitātes uzlabošanai. Maģistra darba apjoms - 85 lpp. Atslēgvārdi: finanšu analīze, likviditāte, rentabilitāte, maksātnespēja, SVID.

The title of this Master’s thesis is “DPA LLC’s economic analysis and development prospects”. The purpose of this Master’s dissertation is to explore economic activity tendencies and their influencing factors on DPA LLC, an information technology company, based on the results of research conducted in order to improve the company’s financial situation and elaborate recommendations on economic activity and development. This Master’s dissertation consists of 4 sections and 18 subsections. The first chapter contains a description of DPA and the IT sector. The second chapter consists of financial analysis. The third chapter presents a financial analysis of DPA and in the fourth chapter DPA’s financial results are compared with its competitors and the industry average. In its findings this Master’s thesis presents a range of conclusions and proposals in order to improve DPA’s operating efficiency. This Master’s thesis consists of 85 pages. Key words – financial analysis, liquidity, profitability, solvency, SWOT.
LLC "DPA" economic analysis and development prospects
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; likviditāte; rentabilitāte; maksātnespēja; SVID