Projektu risku vadības kvantitatīvās metodes - Vaivade, Agnese (Latvijas Universitāte, 2011)
Kvantitatīvās risku vadības metodes dod skaitlisku novērtējumu dažādiem projektu raksturojošies rādītājiem un risku cēloņiem. Jebkuras metodes pamatā ir eksperta – analītiķa kompetence analizēt un interpretēt iegūtos rezultātus. Darba mērķis ir izstrādāt vienotu koncepciju par projektu risku vadības veikšanu dažāda izmēra vai tautsaimniecības sektoru projektos, un, izmantojot LOGIT modeli, novērtēt projektu apstiprināšanas ietekmējošos faktorus. Pēc LOGIT modeļa analīzes apskatīti Eiropas Reģionālā attīstības fonda programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” 2.3.2.2. aktivitātes pirmo divu kārtu projektu apstiprināšanas rezultāti. Tie liecina, ka projekta apstiprināšanu visvairāk ietekmē īpaši atbalstāmās teritorijas attīstības indekss un pieprasītā struktūrfondu līdzfinansējuma intensitāte, kas izteikta procentos vai pēc punktu novērtējuma.

Quantitative methods of project risk management gives numerical evaluations about different Project characteristics and causes of risks. At the bases of any method is the expert – analyst competence to estimate and interpret the results. The aim is to develop a uniform concept of the project risk management process in different sizes or economic sectors and estimate factors that influence project approvals with using LOGIT model. There is a European Regional development fund program called „Business and innovations” the activity no. 2.3.2.2 analysis about the approval of projects in the first and second project round. The result tells that approval of project is affected by the index of special support territories and the structural founding intensity that is estimated by percent or received points.
Quantitative Methods of Project Risk Management
Keywords: Ekonomika