Zvērinātu revidentu publiskā pārraudzība Latvijas Republikā, ietekmējošie faktori un problēmjautājumi - Bagajeva, Arina (Latvijas Universitāte, 2015)
Lai īstenotu Eiropas Savienības prasības Latvijas Republikā, 2008. gadā tika izveidota Publiskās pārraudzības sistēma. Diplomdarba mērķis ir izpētīt un analizēt ar Zvērinātu revidentu darbību saistīto Publiskās pārraudzības sistēmu, un ar tās darbību saistītos problēmjautājumus, lai izstrādātu atbilstošus priekšlikumus Publiskās pārraudzības sistēmas uzlabošanai un pilnveidošanai Latvijas Republikā. Izvirzīto mērķu sasniegšanai diplomdarbā tiek pētīta Zvērinātu revidentu Publiskās pārraudzības sistēmas ieviešanas kārtība, sistēmas būtība un darbības mērķi Latvijas Republikā, ietverot arī pētījumu par Revīzijas konsultatīvās Padomes būtību, mērķiem, kā arī darbības rezultātiem un revīzijas pakalpojumu kvalitātes kontroles sistēmu Latvijā. Diplomdarba pētījuma rezultātā ir noteikti problēmjautājumi un iespējamie risinājumi Latvijas Republikas Publiskās pārraudzības sistēmai. Atslēgvārdi: Zvērināts revidents, Zvērinātu revidentu komercsabiedrība, Publiskā pārraudzība, Revīzijas konsultatīvā padome, Kvalitātes kontrole, Sabiedrības intereses

In order to provide the European Union requirements in the Republic of Latvia, in 2008 was established the Public oversight system. The objective of diploma thesis is to examine and analyze Public oversight system of certified auditors’ activities, and performance related to develop appropriate proposals of problematic questions that could improve the system of Public oversight in the Latvian Republic. The achieved objective of diploma thesis is to investigate the functions of the Public oversight system and implementing procedures of Certified auditors’, and the Public oversight system importance and operational objectives in the Republic of Latvia, including investigation of the Audit Advisory Council’s targets and objectives, as well as its operational results of the audit service quality control system in Latvia. In a result of conducted research of diploma thesis the author have had found some problem questions and possible solutions to improve the Public oversight system of the Republic of Latvia. Keywords: Certified auditor, Certified auditor entity, Public oversight, Audit Advisory Council, Quality control, Public interest
The Public Oversight of Certified Auditor's in The Republic of Latvia, impacting factors and issue
Keywords: Ekonomika