Revīzijas kvalitātes metodoloģijas (rokasgrāmatas) izstrāde revīzijas firmā - Jemeļjanova, Ināra (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba tēma “Revīzijas kvalitātes metodoloģijas (rokasgrāmatas) izstrāde revīzijas firmā. Maģistra darba mērķis ir apkopot revīzijas kvalitātes metodoloģijas teorētiskos aspektus, izvērtēt un analizēt SIA „Rīgas Revidentu birojs” revīzijas firmas finanšu pārskata revīzijas rokasgrāmatu, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus revīzijas pakalpojuma kvalitātes paaugstināšanai. Šis mērķis noteica nepieciešamību noteikt un atrisināt galvenos uzdevumus, kā arī parādīt cik ir nozīmīgs un nepieciešams revīzijas process uzņēmumā un kādu ietekmi uz finanšu pārskatu atstāj revidenta darbība. Maģistra darba apjoms ir 110.lpp., tas sastāv no 2 nodaļām, 4 tabulām, 10 attēliem un 9 pielikumiem. Atslēgas vārdi: revīzijas process, rokasgrāmata, revidents, auditorfirmas, iekšēja revīzija.

Master thesis theme is “Development of audit quality methodology (manual) in the audit firm”. The aim of the master thesis is to analyze audit role in quality rise of financial reports and commit conclusions based on analyses results and auditing company’s SIA “Rīgas Revidentu birojs” auditing methodology. This objective determined the need to identify and resolve the main tasks, as well as to demonstrate how important and necessary the audit process in the company is, and what impact the auditor has on the financial statements. The master thesis contains 110 pages, 4 tables and 10 pictures are included into the research. 9 appendix can be found in the end of the paper. Key words: audit process, reference manual, auditor, auditing company, internal audit.
Development of audit quality methodology (manual) in the audit firm
Keywords: Ekonomika; revīzijas process; rokasgrāmata; revidents; auditorfirmas; iekšēja revīzija