Fiziskās īpašības - spēka attīstīšanas iespējas sporta stundās - Zeltiņš, Andris (Latvijas Universitāte, 2018)
Autors: Andris Zeltiņš Darba nosaukums: Fiziskās īpašības - spēka attīstīšanas iespējas sporta stundās. Apļa treniņš ir metodiska forma fiziskās īpašības – spēka attīstīšanai. Šim treniņam ir vairāki varianti, kuri atšķiras ar slodžu dozēšanu. Kvalitatīvs apļa treniņš uzlabo fiziskās spējas skolēniem. Lai noteiktu fiziskās īpašības – spēka rezultātu, iespējams izmantot dažādus testēšanas veidus. Viens no testēšanas veidiem ir Eirofit metode, ar kuras palīdzību var noteikt gan fiziskās sagatavotības līmeni, gan funkcionālo stāvokli skolēniem. Pētījuma uzdevuma veikšanai pielietotas šādas metodes: •Literatūras atlase un analīze; •Testēšana; •Matemātiski statiskā analīze. Darbā tika analizēta literatūra par pētāmo tēmu, atlasīti un pielietoti fiziskās īpašības – spēka noteikšanas – testi, analizēti testos iegūtie rezultāti. Pētījumā tika noskaidrots, ka apļa treniņa metodes pielietošana paaugstina fiziskā spēka rezultātus. Darbs sastāv no anotācijām, ievada, 3 galvenajām nodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta, 3 pielikumiem.

Author: Andris Zeltiņš Title: Developing Physical Strength in Sport Classes in Highschool Circuit training is a methodical form of physical attributes - the development of strength. This exercise has several variants that differ in load dosing. High-quality circuit training improves the physical ability of the pupils. To determine the physical properties - the strength of the result allows you to use different types of testing. One of the test methods is the Eirofit method, which can measure both the level of physical fitness and the functional state of the students. The following methods have been used for the research task: • Selection and analysis of literature; • Testing; • Mathematical static analysis. Project has analysed the literature on the subject under study, selected physical characteristics - force determination tests, the results obtained in the tests were analysed. The study found that the use of the circuit training method increases the physical strength. Project consists of annotations, introduces 3 main sections, conclusions, list of literature and sources, 3 annexes.
Physical Strength Development in Gym Classes for Highschool Students
Keywords: Pedagoģija; fiziskā īpašība spēks; jaunieši; testēšana; apļa treniņš