Inčukalna struktūras ģeoloģiskā uzbūve - Upens, Didzis (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Inčukalna struktūras ģeoloģiskā uzbūve” veikta Inčukalna struktūras ģeometriskā modeļa izveide, kas atspoguļo nogulumiežu segas ģeoloģisko uzbūvi un galvenos struktūrelementus Inčukalna lokālpacēluma un Olaines–Inčukalna veidotajā struktūrā. Struktūras ģeoloģiskās uzbūves rekonstrukcija balstīta uz urbumu un seismiskās izpētes datiem. Darba ietvaros veikta literatūras izpēte par līdz šim veiktajiem pētījumiem, pētāmās teritorijas ģeoloģisko un struktūrģeoloģisko uzbūvi, kā arī par ģeoloģiskās modelēšanas teorētisko nostādni. Tika veikta pieejamo datu analīze un apstrāde. Pētījuma rezultātā iegūts priekšstats par Inčukalna struktūras ģeoloģisko uzbūvi ar galvenajiem struktūrelementiem. Apskatīta arī iespējamā struktūras attīstības vēsture un veidošanās interpretācija. Bakalaura darbs sastāv no 53 lappuses, kas sadalītas 9 nodaļās un ilustrēts ar 22 attēliem. Atslēgas vārdi: Inčukalna struktūra, 3D ģeoloģiskais modelis, modelēšana, lūzumu struktūra, ģeoloģiskā attīstība.

In the bachelor thesis “Inčukalns geological structure” a geometric 3D structural model has been developed for the Inčukalns structure. It reflects the geological structure and the main structural elements of the Inčukalns structure that was created by Olaine – Inčukalns fault. Reconstruction of the geological structure is based on borehole data combined with seismic survey data to help create liable geometric model that gives an insight about geological structure of Inčukalns. Extensive literature studies have been done during this research about previous studies on similar structural elements, general geologic formations in this territory and 3D modeling in geology. Bachelor’s thesis contains 53 pages divided into 9 chapters and has 22 figures. Keywords: 3D structural modeling, fault structures, structural geology, deformation, structural traps.
Inčukalns geological structure
Keywords: Ģeoloģija