Noziedzīgu nodarījumu daudzējādība- teorētiskie un praktiskie aspekti - Vikmane, Samanta (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darbs ,,Noziedzīgu nodarījumu daudzējādība – teorētiskie un praktiskie aspekti” ir izstrādāts Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Krimināltiesisko zinātņu katedrā. Maģistra darbā tiek apskatīts noziedzīgu nodarījumu daudzējādības institūta regulējums šobrīd spēkā esošajā Krimināllikumā, salīdzinot to ar Latvijas Republikas teritorijā pastāvošajiem vēsturiskajiem regulējumiem un ārvalstu normatīvajiem aktiem. Darba ietvaros tiek sniegtas noziedzīgu nodarījumu ideālās kopības, noziedzīgu nodarījumu reālās kopības un noziedzīgu nodarījumu recidīva teorētiskās nostādnes, un analizēts, vai tās atbilstoši tiek ņemtas vērā tiesu praksē, ar mērķi noskaidrot, vai tiek ievērots taisnīgums un sasniegts taisnīgs krimināltiesisko attiecību noregulējums. Pētījumā tiek konstatētas noziedzīgu nodarījumu kvalifikācijas nepilnības tiesu praksē un siegti autores viedokļi par atbilstošu kvalifikāciju konkrētajos gadījumos. Tāpat tiek izvirzīti priekšlikumi Kriminālprocesa likuma grozījumiem, lai izvairītos no materiālo tiesību normu kļūdainas vai nevienveidīgas piemērošanas. Atslēgvārdi: noziedzīgu nodarījumu daudzējādība, ideālā kopība, tiesību normu konkurence, reālā kopība, atsevišķs (vienots) noziedzīgs nodarījums, recidīvs

The Master's thesis, “Multiplicity of criminal offences – theoretical and practical aspects”, has been developed in the Department of Criminal Law at the University of Latvia. The Master's thesis looks at the regulation of the institute for the multiplicity of criminal offences in the Criminal Law currently in force, compared to historical regulations and foreign laws and regulations existing in the territory of the Republic of Latvia. The work provides a theoretical framework for the conceptual aggregation of criminal offences, factual aggregation of criminal offences, the relapse of criminal offences, and analyses whether they are properly taken into account in judicial practice, with a view to establishing whether justice is respected and achieving a fair settlement of criminal relations. The study identifies shortcomings in judicial practice in the qualification of criminal offences and brings the author's views on appropriate qualifications in specific cases. Proposals for amendments to the Criminal Procedure Law are also proposed in order to avoid incorrect or non-uniform application of the substantive legal provisions. Keyword: multiplicity of criminal offences, conceptual aggregation of criminal offences, collision of norms, factual aggregation of criminal offences, separate (unitary) criminal offence, recidivism.
Multiplicity of criminal offences – theoretical and practical aspects
Keywords: Juridiskā zinātne; noziedzīgu nodarījumu daudzējādība; ideālā kopība; tiesību normu konkurence; reālā kopība; atsevišķs (vienots) noziedzīgs nodarījums